Forbrukslån

Forbrukslån kan hjelpe deg med finansiering der det trengs

Forbrukslån uten sikkerhet er et hjelpemiddel som kan muliggjøre mange ting man ellers aldri vil klare å oppnå. Det er mye som skal sies om å spare, men mange er ikke spesielt flinke til å sette av penger til for eksempel å starte opp et firma, eller til å utføre et større oppussingsprosjekt.

I stedet for at man klarer å spare til det man ønsker, så ender man opp med å utsette viktige prosjekter. For eksempel ender mange opp med å utsette oppussing av bad lenger enn det er forsvarlig, eller man utsetter å forbedre taket på huset selv om det er på tide.

Variable priser på forbrukslån uten sikkerhet

Priser på forbrukslån varierer i forhold til hvilken tilbyder du benytter for lånet. Når man skal ta opp forbrukslån uten sikkerhet, så vil man nesten alltid få en individuell vurdering på hva slags rente man eventuelt vil få, eller om man får lånet i det hele tatt. Mange tilbydere har tatt forbehold om at de ikke behøver å informere deg om hvorfor du eventuelt får avslag eller hva som er bakgrunnen for beregningen av renten. I stedet må du ta et valg i forhold til et tilbud som ikke nødvendigvis stemmer overens med den renten de reklamerer med som sin beste rente.

For å finne best forbrukslån uten sikkerhet for deg, så kan det være en fordel å vurdere hva slags tilbud du kan få fra flere tilbydere. Dette kan man gjøre på to måter. Enten kan du søke til hver tilbyder, som vil gi deg raskest svar, men det betyr at du må fylle ut en del låneskjemaer. Det andre alternativet er å benytte en lånmegler som sender deg tilbud i forhold til det deres samarbeidspartnere kan og ønsker å tilby deg.

Forbrukslån til ferie

Forbrukslån som startkapital på eget firma

Når du ønsker å starte opp eget firma, kan det ofte kreve startkapital. Innen noen områder, kan det være mulig å starte opp uten store utgifter, men mange bransjer krever investering for at du skal kunne utfordre dine konkurrenter. Det er vanskelig å finne en type firma å starte opp som er helt uten konkurrenter, og derfor er det viktig å kunne stille med et konsept som kan likestille deg med konkurrentene eller gi deg et fortrinn. Men for å få tilgang på nødvendig startkapital, så kan det være et alternativ med forbrukslån uten sikkerhet. Da kan du komme i gang med firmaet ditt, og betale ned lånet etter hvert som inntektene strømmer inn.

Forbrukslån uten sikkerhet for refinansiering av dyr gjeld

Et annet alternativ er å refinansiere dyr gjeld med lån uten sikkerhet. Dersom man har en del gjeld i form av kredittkort, smålån eller avbetalinger, så er det lurt å refinansiere dette. Grunnen til det er at denne typen lån eller avbetalinger kan være dyre. Man kan oppleve å få en effektiv rente på disse lånene på mellom 25% og 40%. Dette kan være ganske dyrt over tid, og det er derfor en stor fordel å refinansiere denne typen lån med et forbrukslån uten sikkerhet. Man kan oppnå renter helt ned til 7,8% på et forbrukslån, og betingelsene er derfor ekstremt mye bedre enn om man skal betale for kredittkortene i lang tid.

Andre bruksområder for forbrukslån uten sikkerhet

Det er flere bruksområder for forbrukslån uten sikkerhet. Man kan bli tilbudt et lån på helt opp til 500000kr med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette kan være anvendelig på mange områder. Man kan utføre større oppussingsprosjekter, kjøpe båt eller bruktbil, finansiere favorittferie og mye mer. Selv om det ikke er anbefalt, så vil også noen benytte det som egenandel for kjøp av bolig. Dette er en vurdering du selv må gjøre. Det vil fordyre et boligkjøp om man benytter et forbrukslån for å finansiere 100% av boligen, men det må nevnes at på 1990-tallet og 2000-tallet tilbød bankene selv denne typen løsninger.