Er webdesign en god investering?

Når vi skal vurdere årets budsjett er det lurt å også vurdere om vi må gjøre noe med nettsidene våre. Utdaterte nettsider kan være mer til skade enn til nytte. I dag er dette vårt ansikt ut mot nye og eksisterende kunder. Vi bør sikre at vårt ansikt ut mot kundene fremstår profesjonelt og tar høyde for kundenes behov.

Moderne teknologi

Etter utbygging av mobilnett som er raskere og raskere med bedre og bedre dekning, endrer stadig brukermønsteret seg og påvirker også hvordan vår webløsning oppfattes. Vi får også mobilabonnementer med billigere og billigere datatrafikk. Mange av oss tilbringer mye tid mellom hjem og jobb hver eneste dag som vi tilbringer på busser eller tog. Tidligere har vi da tatt frem dagens avis som vi enten får i postkassa hjemme eller har kjøpt på kiosken på togstasjonen. Du finner ikke mange aviser på lokaltog og busser i dag. I dag brukes mye av tiden på nett. Enten for, som tidligere, å lese avisa, eller for å finne en ny snekker til å bygge på huset vårt, eller for å finne ny kjøkkenløsning. Moderne teknologi er tilpasset at vi kan bruke tiden mellom hjem og jobb til ting vi ellers måtte logge oss inn på PC-en hjemme i kjellerstua for å finne ut av. Behovet for at websider da er tilpasset disse mobile enhetene er viktigere og viktigere og webdesign kan da være en viktig og nødvendig investering.

Nye brukermønstre på nett

Ny teknologi har gitt de fleste av oss nye brukermønstre på nett. Vi forventer i dag å kunne gjøre nesten alt fra mobile enheter så vel som på hjemme PC-en. Vi sjekker bankkontoen, finner nettbutikker vi ønsker å kjøpe fra, sjekker selvangivelse og skattekort, etc, fra telefonen vår mens vi sitter på bussen. Vi forventer mer og mer at alle disse løsningene skal fungere på alle nettsteder. Dette har også søkemotorene fanget opp, og stiller nå krav til at nettsteder skal fungere på mobile enheter i tillegg til på PC-er. Det betyr at du kan risikere å falle lenger ned i søkeresultatene om du ikke har mobiltilpassede nettsider.

Når du da spør deg selv om webdesign er en god investering, er dette ting du må vurdere. Har vi en webside som dekker behovet til kunder og brukere av nettsidene våre? Det forventes mer og mer automatikk og funksjonalitet. Kravene blir stadig tøffere.

Mobile webløsninger

Nøkkelordet for utviklingen innen web er mobile løsninger. Vi ønsker å kunne bruke telefonen vår og nettbrettet vårt til stadig flere ting. Møter vi nettsider som ikke fungerer kan det i dag være nok til at vi velger en annen leverandør. Vi er blitt mobile og ønsker mindre og mindre å boote opp en PC for å løse ting som kan løses på nett. Aller helst vil vi bli ferdig med mer og mer på toget og på bussen heller enn å bruke store deler av kvelden hjemme foran PC-en. I stedet ønsker vi å bruke denne tiden sammen med familien som også krever mye tid. Vi trenger å hjelpe barna med leksene og kjøre dem til fritidsaktiviteter og til venner, i tillegg til å få tid til å lage middag til familien og alle vennene barna har med seg hjem.

Mobilt webdesign

Fremtiden er mobil

Fremtiden er mobil. Mer og mer utfører vi i dag på nettbrett og telefon. Dette er bare begynnelsen. Det kommer mye ny og spennende teknologi i tiden fremover som gjør oss enda mer mobile. Dette skaper nye utfordringer for nettsidene våre som vi må ta høyde for. Havner vi for langt etter med nettsider som ikke støtter all funksjonaliteten vår mobile hverdag krever, kan vi miste kunder og brukere. Når det er blitt såpass viktig for de fleste bedrifter å være representert på nett for at brukerne skal være fornøyde, kan vi spørre oss om vi har råd til å ikke investere i god webdesign.

Det kan nok være viktig å vurdere om vi bør investere i ny webdesign. Det kommer selvfølgelig an på mange faktorer om webdesign er investeringen vi bør velge. Men det er definitivt viktig å ta vurderinga om hvordan vi bør være representert på nett.